Ebonsky

Achter het pseudoniem van Ebonsky gaat de persoon Ebo Korzaan (van Nederlandse nationaliteit) schuil. Zelf zegt hij hierover:”ik heb onder verschillende namen gewerkt aan schilderijen en beelden om reden dat indertijd de meeste werken in ons pand een plaatsje gevonden hadden en ik niet direct mijn naam wenste te verbinden aan het tentoongestelde werk. Niet dat ik me behoefde te schamen, het was meer een didactische afweging voor mijn werk toen als opleider/coach”. Hij kreeg zijn opleiding van verschillende leermeesters zoals Paul Daenen, Hakkie van Rosmalen, Joost Theeuwes en Sultan Yushaev, Deze laatste was voormalig conservator van de Hermitage in Sint Petersburg.
Meer dan dertig jaar bekwaamde hij zich in diverse stijl-genres(modern,realisme, magisch realisme en abstract expressionisme) van het schilderen en het maken van beelden.
Werkte diverse opdrachten uit voor opdrachtgevers in binnen en buitenland. Zijn werken hangen dan ook in Noorwegen tot en met Spanje en er tussen in.
Zijn laatste opdracht was voor Mercedes Benz in Nederland (Unicef)
Momenteel werkt hij sterk gericht naar het pseudo/magisch realisme en in de stijl van Jackson Pollock (action painting) .

Het persoonlijk motto van Ebonsky luidt: ”Niets zit in het verstand wat niet eerst door de zintuigen is waargenomen”.