Anja Keijzer (1961)

Anja Keijzer is autodidact. Door veel zelfstudie heeft ze in de loop der jaren haar eigen, kenmerkende stijl ontwikkeld.

Met grote passie probeert zij steeds nieuwe uitdagingen in het schilderen op te zoeken. Expressieve, vrolijke kunst die van het doek afspat is het resultaat.
Anja heeft een voorkeur voor monumentale schilderijen van bloemen in uiteenlopende vormen met een veelzijdig kleurenpalet.
Inspiratie put zij uit haar grote liefde voor de natuur, in het bijzonder bloemen en de tuinbouw van het Westland, haar thuisbasis, de streek waar zij woont en werkt.

Haar werken roepen onmiskenbaar een sfeer op van lichtvoetigheid, maar bovenal vrolijkheid. Haar schilderstijl is zowel abstract als ook realistisch.
Werken met acrylverf heeft haar voorkeur. Haar streven naar perfectionisme uit zich mede in de afwerking van de schilderijen. Zo werkt ze haar schilderijen perfect af tot en met de rand.

Anja's mantra is:  'Zoals de zon de bloemen kleurt, zo kleurt de kunst het leven!'                                                                                          
Anja heeft diverse exposities op haar naam staan en heeft veel gewerkt in opdracht voor zowel particulieren als ook bedrijven.